Sommarbrevet 2024

2024-06-20

Äntligen är sommaren här! För det flesta innebär det återhämtning, vila och en välförtjänt sommarledighet. Men det innebär också att vi redan har tagit oss igenom halva 2024. Massor har hänt på MTO Säkerhet och här nedan delar vi med oss av några guldkorn.

MTO-Dagen 2024 och Händelseutredning

Ännu en lyckad MTO-Dag gick av stapeln 9 februari i år under temat, "Att utreda är att lära" med dryga 300 personer som anslöt sig till lunchwebbinariet. Vi ville rikta uppmärksamhet på olyckor, men framförallt hur vi kan förebygga olyckor och skapa säkra arbetsplatser där människor inte skadas i sitt arbete.

Att utföra en strukturerad händelseutredning när en olycka inträffar är grundläggande för att undvika liknande händelser i framtiden. Vårt mål är att skapa lärande organisationer som utreder olyckor och händelser så att de kan förebyggas i framtiden. Med det sagt kommer vi även in på vårt verktyg LeaP som är ett digitalt visualiseringsverktyg med syfte att på ett pedagogiskt och strukturerat sätt underlätta utredningsarbetet.

Vill du veta mer om händelseutredning och LeaP? Se hela det inspelade webbinariet från MTO-Dagen eller gå vår utbildning i händelseutredning.

MTO Tools | LeaP – Learn and Prevent

Med hjälp av LeaP skapar du strukturerade händelseanalyser som visualiserar viktiga komponenter såsom händelsekedja, avvikelser, orsaker och barriärer.

Du får en tydlig överblick och verktyget hjälper dig att förstå de underliggande faktorerna bakom en händelse. Resultatet av din analys kan enkelt delas och integreras i rapporter och presentationer. Läs mer om LeaP här.

MTO Tools | Vi utökar vår verktygslåda...

Med ett nytt verktyg som heter Bow Tie. Det här digitala verktyget för Bowtie-analyser förenklar riskhanteringen genom att erbjuda en enkel och tydlig visualisering av potentiella risker, orsaker och konsekvenser. Med vårt unika system kan du snabbt skapa omfattande Bowtie-diagram som hjälper dig att identifiera och kommunicera risker effektivt, samtidigt som du säkerställer efterlevnad av regulatoriska krav. Bow Tie kommer att lanseras i höst, men du kan redan nu anmäla dig till det kostnadsfria lanseringswebbinariet.

Upptäck hur vårt verktyg kan förenkla din riskhantering och skydda din verksamhet på ett kraftfullt och intuitivt sätt.

Anmälan Bow Tie webbinar ⇾ 

 

Vår utbildningsverksamhet fortsätter växa

Under första halvan av 2024 har det varit fortsatt hög efterfrågan på vår utbildningsverksamhet med 24 genomförda utbildningar och fler än 400 kursdeltagare. Vi har utbildat inom flera områden och i många olika branscher, bland annat bygg, kärnkraft, brand- och utrymning, järnväg, sjöfart, gruvindustrin, tillverkning- och processindustrin. Inom järnvägsområdet har vi specifikt sett en ökad efterfrågan på utbildningar för att uppfylla myndighetskrav från Transportstyrelsen och Arbetsmiljöverket. Med det sagt vill vi även fira att vår online-utbildning för järnväg som heter CSM Säkerhetsstyrning har blivit certifierad av Europeiska unionens järnvägsbyrå, ERA (European Union Agency for Railways). Läs mer om vår online-utbildning, CSM Säkerhetstyrning för järnväg här.

Håll dig uppdaterad med nyheter och det senaste som händer hos oss och i branschen genom att följa oss på LinkedIn och prenumerera på vårt nyhetsbrev. Avslutningsvis vill vi dela en nyttig hälsning från en av våra kunder;

"Jag kommer att ge alla i mitt nätverk som tar över en ny verksamhet, rådet att ta in någon (en expert etc.) som kan ge en second opinion på arbetsmiljöarbetet."

Tack till alla våra kunder för första halvan av 2024! Vi ser fram emot fortsatta samarbeten och önskar er alla en härlig sommar!

Hälsningar, MTO-gänget

Spana in våra bästa återhämtningstips som du kan göra på semestern.